Vorarlberg

Romantische dorpjes en super sfeer

Hoewel Vorarlberg het op twee na kleinste bondsland van Oostenrijk is, biedt het toch meer dan 1.000 km aan verzorgde pistes en heel veel bekende wintersportcentra. Het Kleinwalsertal, niet ver daarvan vandaan Lech en Zürs am Arlberg, Silvretta Montafon, Damüls, Golm, Gargellen of het Brandnertal. De regio Vorarlberg wordt gekenmerkt door een mengsel van romantiek en actie. Behalve de vele kleine en rustige bergdorpjes, waar men rust en ontspanning vindt, zijn er grote wintersportcentra zoals Lech of Montafon, die als Mekka van de après-ski bekend staan.

Burton Snowpark Damüls

Het meermaals bekroonde snowpark am Walisgadenlift heeft een lengte van 1.500 meter en een totale oppervlakte van 60.000 m². De veelzijdige setup van het park biedt voor rookies en pros heel veel afwisseling en uitdagingen. Events zoals het Burton Park Jam of de Austrian Rookie Challenge lokken ieder jaar publiek naar het park. Zoals dit voor een goed funpark hoort te zijn, werkt de parkcrew er regelmatig aan, dat hier altijd alles perfect is geshaped, rails, kickers en boxes worden voortdurend verder ontwikkeld.

Nova Park Silvetta Montafon

Op 2.100 meter, dus iets hoger gelegen dan het Burton Snowpark, biedt het Nova Park op een soortgelijke oppervlakte vier verschillende lines, van beginner tot pro. Een 120 meter lange halfpipe, 19 kickers en 14 rails maken het Nova Park een van de meest populaire spots in heel Europa. Het aangrenzende skigebied nodigt tot freeriden uit, met een heerlijk uitzicht over het westelijk eind van Oostenrijk tot aan Zwitserland.

Verder snowparks

Het Crystel Ground Snowpark in het Kleinwalsertal is iets kleiner en minder spectaculair dan de twee grote parken, echter biedt dit met haar dalligging korte wegen en beschikt bovendien over een vloedlichtinstallatie. In het Diedamspark worden de natuurlijke vormen van de aarde gebruikt om beginners en pros perfecte kickerlines te bieden. Ook in Lech en in het Brandnertal zijn er inmiddels twee snowparks.

  • WinterTrex NL