Gebieden Oostenrijk

Oostenrijk: niet enkel Mekka en geboorteplaats van succesvolle skiërs, ook veel bekende snowboarders komen uit het Alpenland. Zo kunnen de inheemse trots zijn op o.a. Martin Freinademetz, meervoudige Europa- en wereldkampioen, en Marion Kreiner, die naast de titel als wereldkampioen in reuzenslalom, in 2010 de bronzen medaille bij de Olympische Spelen bemachtigde.

Maar zonder actie geen resultaat, en mogelijkheden tot het verbeteren van jullie skills zijn er in Oostenrijk meer dan genoeg. Tenslotte zijn er hier de meeste boardergebieden van Europa. Veel oorden bieden eigen funparks aan. Halfpipes, slopestyles en diverse andere obstakels behoren tot de basisuitrusting. Rekening houdend met de talrijke pros vinden in Oostenrijk natuurlijk heel vaak wedstrijden plaats, waar de boarders-elite haar nieuwe moves presenteert. Maar geen paniek: ook als boader-rookie bent u in Oostenrijk aan het juiste adres. Het maakt niet uit of freerider, racer of styler, elke boarder vindt hier zijn lievelings gebied.

Kortom: wij introduceren jullie aan de bekendste boarder-gebieden van het land. Ieder vindt hier wat wils!

Op de Mölltaler gletsjer in Karinthië bijvoorbeeld, ligt op 2800 meter hoogte een groot snowboard-funpark met jumps, halpipes, kickers en boardercross met golvenpistes. Het absolute hoogtepunt van de regio Opperoostenrijk is de Freesport Arena Krippenstein. Op de Dachsteingletscher vinden jullie de langste afdaling van Oostenrijk en een actierijk funpark. Meer skigebieden van de Alpenrepubliek, die wij vanwege haar attractiviteit om te snowboarden noemen, zijn het Salzburger Land, Tirol evenals de regio Vorarlberg.

  • WinterTrex NL