Gebieden Noorwegen

Niet iedereen houdt van rust en ontspanning tijdens de vakantie. Veel vakantiegangers willen liever actief zijn, bijvoorbeeld tijdens het wintersporten. Als u nog niet zeker weet waar u de aanstaande skivakantie wilt doorbrengen, zou Norwegen een optie voor u zijn. Afgezien van het vikingverleden en de ongerepte natuur, biedt het land ook talrijke mooie snowboardmogelijkheden.

Een gevarieerde vakantiebestemming voor actieve vakantiegangers

Een actieve vakantie heeft veel gezichten: u kunt actief zijn te voet, op het water, op de fiets en in veel gevallen ook op de snowboard. Het maakt dan ook niet uit waaraan precies u de voorkeur geeft, in Noorwegen kan het allemaal. Er zijn van het zuiden naar het noorden van het land verschillende skigebieden evenals leuke vakantieoorden. Een van de meest bekende snowboardparken is Vierli of Ringkollen nabij Oslo. Interessant voor gezinnen en jonge beginners is ook de plaats Geilo. Er is een snowboardpark speciaal voor kinderen. Andere activiteiten voor binnen en buiten, maar ook restaurants en uitgaansgelegenheden voor de volwassenen zijn er ook te vinden.

Verken de hoofdstad en ga lekker snowboarden

Als u naar Noorwegen reist om te snowboarden, dan zijn er in de omgeving van Oslo enkele gebieden, die u kunt verkennen. Zo blijft u actief en kunt tegelijkertijd een stuk van de Noorse cultuur leren kennen. Als u Oslo al kent, dan biedt ook de regio rond om Trondheim een aantal opties voor uw snowboardvakantie. In Noorwegen vindt u zowel actie als rust. Het aantal bezoekers in de skigebieden is er namelijk meestal niet zo hoog als bijvoorbeeld in Zwitserland.

Natuur, cultuur en actie

Of u wilt wintersporten of eerder van een rustige vakantie genieten, in Noorwegen komt iedereen aan zijn trekken. In het bijzonder als men van natuur houdt. Het unieke landschap is het hele jaar door een echte aanrader. Maar vooral tijdens de winter is Noorwegen voor snowboarders echt een super tip.

  • WinterTrex NL