Zuid-Tirol

1.000 km zonnige pistes van de Ortler tot aan de Dolomieten

Een winter is voor Zuid-Tirol niet genoeg. Alleen al in de twee belangrijkste gebieden van de Ortler Skiarena en de Dolomiti Superski, wachten bijna 30 kleine en grote skigebieden erop, om te worden veroverd. Het Tauferer Ahrntal en Sterzing zijn de twee kleinere familieskigebieden van Zuid-Tirol, waar echter ook een aantal niet minder veeleisende afdaling liggen.

De indrukwekkende panoramapistes en professioneel gemaakte snowparken in Zuid-Tirol worden omgeven door de diverse 3.000 meter hoge bergtoppen van de regio. De hoogste is de 3.905 meter hoge Ortler, deze ligt in het bovenste gedeelte van Vinschgau en is het centrum van de Ortler skiarena. Iets lager, maar niet minder indrukwekkend is de nummer 1 skiberg van Tirol, de 2.275 meter hoge Kronplatz. Beide gebieden behoren in de snowboarderskring tot de hotspots van de Alpenregio, waar regelmatig populaire evenementen plaatsvinden.

Dolomiti Superski

Natuurlijke halfpipes en gemaakte obstakels nodigen de parkbezoekers uit, tijdens het zien van een schilderachtige coulisse, uit te leven. Kronplatz, het grootste snowpark van Tirol heeft een lengte van 800 meter en een totale oppervlakte van meer dan 75.000 m² met vier verschillende lines. Kickers, boxen en rails zijn er op verschillende moeilijkheidsniveaus. Een sneeuwkat en twee shapers zorgen ervoor dat de sneeuw steeds optimaal blijft geprepareerd. Natuurlijk bieden de andere snowparken ook genoeg actie.

Ortler skiarena

De Ortler skiarena biedt in totaal meer dan 300 pistekilometer, 15 skigebieden en veel snowparken. Bekende skigebieden behalve Sulden, zijn Meran 2000 en Schnalstal. Het Nitro Snowpark op de Schnalstaler gletsjer is met haar veelzijdig aanbod al prima op weg om de marktleider Kronplatz zijn plaats weg te nemen. Hier kan men ook in de zomer nog op de bijna 20 tables uitproberen, welke van de vier verschillende moeilijkheidsniveaus het juiste niveau is. De 24 meter kicker van Proline en de verrassings obstakels zijn definitief niets voor beginners.

  • WinterTrex NL