Savoie

Meesterlijke pistes en snowparken

De Savoie beschikt over een groot aantal aantrekkelijke skigebieden die bijna doorgaans speciale aanbiedingen voor snowboarders bieden. Het meest bekende wintersportoord van de Savoie heet Val d’Isere, bekend als gastgever van de Olymipsche Winterspelen in 1992. Hier vonden op de kronkelige afdaling La face de Bellevarde de kampioenschappen heren plaats. Niet ver vandaan in Mèribel is nog een Olympisch skigebied gelegen, waar de kampioenschappen dames plaats hebben gevonden. De eerste keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen was er in Albertville ook een freestyle wedstrijd op de buckelpiste in Tignes. Noemenswaardig zijn deze, omdat de hele regio van de Savoie vandaag nog van de wedstrijden van toen wordt gekenmerkt. Het enthousiamse voor de wintersport is overal waarneembaar. De pistes worden uiterst goed verzorgd, de liften werden verder ontwikkeld en in de meeste skigebieden op de nieuwste stand gebracht.

De belangrijkste skigebieden van de Savoie

Behalve het internationaal bekende Val d’Isere zijn er nog meer grote en belangrijke skigebieden. Valloire, Val Thorens, Le Corbier, Les Arcs en nog andere. Veel pistes liggen tussen 2.500 en 3.000 meter hoogte en bieden bijna het hele jaar door prima omstandigheden voor de wintersport.

Snowparken in Tignes, Val d’Isere en Valloire Galibier

De drie belangrijkste snowparken van de Savoie zijn gelegen rondom het Olympische Val d’Isere. Het ValPark in Val d’Isere, het Swatch Park in Tignes en het uitstekende snowpark van Valloire Galibier. Behalve de verplichte kickers, rails en boxen, is er hier boardercross, halfpipe of een extra rail line. Het aanbod is in de Savoie echter niet beperkt tot de parken, maar vooral het aanbod aan off pistes is voor veel snowboarders interessant, en beloofd veel belevenissen.

Nachtleven in de Savoie

De klassieke bergdorpjes, zoals wij ze van de Alpenlanden kennen, zijn in de Franse Savoie helaas zelden. Veel wintersportoorden werden met hoge gebouwen gebouwd om de toeristen allemaal een accommodatie te kunnnen bieden. Een voordeel heeft deze situatie echter wel, want hier is er genoeg plaats voor een spannend nachtleven.

  • WinterTrex NL