Mont Blanc-Chamonix

Een stukje dichterbij de hemel

Chamonix en haar skigebieden behoren tot de waarschijnlijk spannendste wintersportregio’s van de wereld. Niet enkel vindt men hier de 4.810 meter hoge Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, in Chamonix vonden in 1924 ook de eerste Olympische Winterspelen plaats. Het skigebied Chamonix-Mont Blanc is met betrekking tot haar grootte, veelzijdigheid en aanbod eenmalig en behoort tot het verplichte programma van elke kalender.

Extreem skiën en freeriden

Uit de hele wereld komen skiërs en snowboarders naar Chamonix, om van Aiguille du Midi met zijn 3.842 meter hoogte kordaat de pistes naar beneden te schieten. De gletsjerafdaling Vallée Blanche leidt langs het Mer de Glace en is enkel voor ervaren skiërs geschikt. De gletsjerafdaling Aiguille du Midi staat bekend als een hoogtepunt, die het beste met een ervaren gids wordt betreden. In de skigebieden Le Brévent en La Flégère treffen beginners en voortgeschreden skiërs  ideale ski- en snowboardomstandigheden  aan, middenin van de prachtige natuur en voor de coulisse van de Mont Balnc evenals de bergen die rondom gelegen zijn.

Snowparken in Chamonix

De afwisselingrijke skigebieden van de regio rondom Chamonix zorgen ervoor dat het eigenlijk onnodig is om een snowpark te bezoeken. De natuur biedt perfecte jumps, halfpipes en prachtige pistes.Toch zijn er in de skigebieden aan de voet van de Mont Blanc enkele parken gelegen, die met de kwaliteit van de natuur kunnen concurreren. Het bekendste is het door HO5 gesponsorde snowpark, dat een grote keuze aan verschillende obstakels biedt.

Het nachtleven in Chamonix

Meer dan 100 bars en restaurants wachten in Chamonix op een internationaal publiek. Geboden worden een goede mix aan stijlvolle cocktailbars, populaire clubs en discotheken, traditionele hutten en restaurants. De verschillende nationaliteiten die het hele jaar door naar Chamonix komen, geven het oord een eigen flair. Hier komt u iedereen tegen: snowboard pro, financieel manager, miljonair of student.

  • WinterTrex NL