Hautes Alpes

Ski en snowboad om te genieten

Het Franse skigebied Hautes Alpes ligt halverwege tussen het Meer van Genève en Nizza. Het is voor snowboarders geschikt die niet opzoek zijn naar sensatie, maar de voorkeur aan kleine en overzichtelijke gebieden geven. De vele kleine skigebieden in de Hautes Alpes regio staan bekend als familievriendelijk, bieden veel ruimte en mooie natuurgebieden. De grote lariksbossen in deze regio zijn een leuke afwisseling tegenover de normale vegetatie in de Alpen. Voor wie liever een groter en internationaler gebied wil, zijn de top skigebieden van Briançon – Serre Chevalier Vallée precies het juiste. Hier wachten 200 km aan prachtige pistes op skiërs en snowboarders. In totaal zijn er 8 prima snowparken in deze regio gelegen.

Snowpark in Hautes Alpes

Wie de kwaliteit van het wintersportaanbod van de Hautes Aples wil inschatten, hoeft enkel aan de Olympische wintersportspelen van het jaar 1968, die in Genève plaatvonden, te denken. Ook vandaag is de flair nog waarneembaar, die de alpine skiwereldkampioenschappen van toen mee naar de regio heeft gebracht.

In Orcières, Serre Chavalier Vallée, Superdévoluy, Vars, Risoul, Ancelle, Montgenèvre en Les Orres zijn moderne snowparken van verschillende groottes gelegen. Halfpipe, tables, slides, big air, bordercross, boxes, kickers en nog meer. Vanwege de noordelijke ligging zijn de wintersportomstandigheden hier zeer goed, want de Hautes Alpes bieden tot 2.500 meter hoogte. Noemenswaardig zijn de snowparken van Orcières en Vars, want deze kunnen in het opzicht van grootte en kwaliteit altijd met de topsnowparken van de Alpen concurreren.

Winkelen en feesten in de Hautes Alpes

De grote toeristencentra liggen verweg, maar Nizza of Chamonix zijn niet onbereikbaar. Toeristen van de Hautes Alpes vinden hier vele kleine en gezellige Franse bars en restaurants. Omdat in deze regio van de Alpen minder toeristen dan in de grote internationale wintersportgebieden zijn, krijgt men een goede indruk van de Franse mentaliteit en van de letterlijk „savoir vivre“, de kunst om van het leven te genieten.

  • WinterTrex NL