Haute Savoie

Van het Meer van Genève tot de Mont Blanc

Men moet er eenmaal zijn geweest, bij de hoogste berg van Europa, en met het snowboard de unieke pistes van de Mont Blanc boven Chamonix te hebben beleefd. Hier heeft de wintersport nog traditie, geen kunstmatige gebieden, maar structuren die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Chamonix is ieder jaar het oord waar veel alpine wintersportevents plaatsvinden. Snowboarders vinden hier de beroemde wereldcupafdaling, panoramapistes en perfect gevormde snowparken. Kortom: alles wat het hartje begeert.

In de Haute Savoie liggen in totaal meer dan 20 grote en kleine skigebieden, die u gemakkelijk met de auto of de bus kunt bereiken. Behalve de top skigebieden van de Mont Blanc zijn de skigebieden van de Portes du Soleil, die tussen Frankrijk en Zwitserland scheiden, ook interessant.

Chamonix, Megève, St. Gervais, Les Houches

Snowboarden op het hoogste niveau, zo kan men de geweldige snowparks rondom de Mont Blanc beschrijven. Hier komt de internationale elite samen, maar ook beginners en voortgeschreden snowboarders zijn altijd welkom.

Les Portes du Mont Blanc is de naam van het snowpark, dat direct onder de Mont Blanc is gelegen. Hier kunnen in afgescheiden gebieden zowel beginners als profs zich uitleven. De verschillende afdelingen van het snowpark en de boarder cross beloven plezier en actie, altijd met uitzicht op de meest indrukwekkende berg, de 4.810 meter hoge Mont Blanc.

Winkelen en feesten

Rondom Chamonix vindt u niet enkel de sportieve elite van de Alpen, maar ook beroemdheden en rijkelui worden aangetrokken door de flair van deze omgeving. In de winter zijn dan ook de pistes net zo drukbezocht als de winkelstraatjes, wellness- en winkelcentra. In de clubs, bars en restaurants voelt men de internationale flair van het oord, dat Italiaanse, Franse en Zwitserse invloeden samenbrengt. Tevens bezoeken toeristen vanuit de hele wereld het oord, die de hele nacht door feesten.

  • WinterTrex NL