Haute de Provence

Tussen lavendel en wilde kloven

Het westelijke deel van de Alpen heeft zijn eigen Charme en is vooral voor natuurliefhebbers een aantrekkelijke reisbestemming. De nabijheid van de Middellandse Zee is al waarneembaar, zowel het klimaat alsook de vegetatie verschillen duidelijk van de rest van de Alpengebieden. Vijf kleinere skigebieden met een eigen freeride- en snowboardgedeelte zijn gelegen in de Haute de Provence. Saint Jean Montclar, Val d’Allos 1800 La Foux – Espace Lumiere, Pra Loup en Sauze. De pistes en liften van de gebieden voldoen aan de internationale standaard en laten geen wensen onvervuld.

Geheime tip voor families

Eigenlijk staan de meeste skigebieden van Frankrijk bekend als familievriendelijk, maar vooral de Haute de Provence is een uitblinker op dat gebied. Op een hoogte tussen 2.500 en 1.500 meter hebben hier kinderen en beginners bijzonder veel plaats om te oefenen. Het Alpen-gevoel hoeft men hier ook niet te missen, want in de verte kan men de rug van de 3000-keten als een parelketting tot aan Italië zien.

Natuurlijk weet men hier ook dat snowboarden niet enkel plezierig is, maar ook een geldbron voor hoteleigenaars, dienstverleners en organisators. Rider cross, boarder cross en snowpark zijn daarom voor Fransen, die in de buurt van de Middellandse Zee wonen en eigenlijk meer zijn ingesteld op zomertoeristen, geen vreemde woorden meer. Een van de meest veeleisende snowparken van de tocht is „Le Rider Space“ in het nationale park Mercantour.

Après ski voor genieters

Veraf van de internationale wintersportcentra zijn de avonden en nachten in de Haute de Provence in vergelijking rustig. Kleine gezellige bars en restaurants kenmerken het beeld van de vaak nog uit houten huisjes bestaande bergdorpjes. Hier heeft u contact met de inheemse, krijgt u geheime tips voor de mooiste tochten evenals uitstapjes en voelt u zich snel thuis. Wie eenmaal de gastvriendelijkheid van de Fransen heeft leren kennen en met hun een glas wijn heeft gedeeld, reist meestal nog eens naar het nationale park Mercantour.

 

  • WinterTrex NL