Westallgäu

Zonnige familieskigebieden in het Westallgäu

Het Westallgäu biedt voor beginners en families ideale omstandigheden om in een sprookjesachtig landschap en op zachte heuvels het skiën of snowboarden te leren of te verbeteren. De kleine skigebieden zijn verzorgd en bieden tijdens de koude jaargetijden goede sneeuwomstandigheden. In Buchenberg-Eschach is er voor snowboarders een klein funpark met rails, boxen en kickers, die perfect geschikt is om te oefenen. Het Westallgäu is meer dan enkel een skigebied, de vele vrijetijdsmogelijkheden, wellness, winkelen, evenementen en culinaire heerlijkheden ronden uw vakantie af.

Ontspannen winterplezier

In totaal beschikt het Westallgäu over 10 skigebieden, waarvan de pistes tussen de 0,5 en 2 kilometer lang zijn. De 600 tot 900 meter hoge ligging laat geen grote hoogteverschillen toe. Hier kunnen beginners ongestoord oefenen en van het heerlijke winterlandschap genieten. De bekendste skigebieden in het Westallgäu zijn Isny, Scheidegg, Buchenberg, Oberstaufen en Weiler-Simmerberg. De Schanzenlift in Weiler beschikt over een vloedlichtinstallatie en biedt zelfs na zonsondergang nog snowboardplezier. Hier zijn ook enkele kleinere middelzware pistes waarop men het geen wat men heeft geleerd kan uitoefenen.

Een klein nadeel van het Westallgäu is beslist de ontbrekende sneeuwzekerheid. Enkel de piste in Buchenberg is snel toegankelijk, bij de rest moet men op goed winterweer vertrouwen. Voor families en beginners zijn deze vereisten echter meer dan genoeg, want in de familieoorden is voor veel afwisseling gezorgd en geen beginner zal de hele dag op de piste zijn.

Eten, drinken en andere hoogtepunten

Wie de dag tijdens het snowboarden aan de frisse lucht heeft doorgebracht, verheugt zich erop om daarna naar een van de hutten te gaan om van stevige kost te genieten. Het Allgäu is voor haar smakelijke en deftige keuken bekend, voor haar vers bier en de uitstekende wijnen. Ook voor kinderen zijn er voldoende animatiemogelijkheden. Een schaatsbaan in Oberstaufen, tochten met de paardenslee en andere activiteiten laten geen verveling opkomen. Ouders spreken af om naar Charly’s Bistro te gaan of duiken in het nachtleven van het Allgäu.

  • WinterTrex NL