Sauerland

De Wintersport Arena Sauerland – snowboardplezier noordelijk van de Alpen

De Wintersport Arena Sauerland behoort niet enkel vanwege haar centrale ligging tot de belangrijkste wintersportgebieden van Duitsland. Meer dan 70 pistes en 150 liftinstallaties zijn er rondom Winterberg, de Schmallenberg-Schanze en de kale takken. 17 sneeuwinstallaties zorgen voor perfekte pistes en sneeuwzekerheid ook in afwisselingrijke winters. In de Wintersport Arena Sauerland is er voor snowboarders een veelzijdige aanbod aan hellingen, die enkel voor deze sport aangelegd en geprepareerd zijn geworden. Hier is snowboarden al lang meer dan enkel een geduldige keuze, het is een zeer populaire sport, voor die men ook iets doet. Beloning voor de inspanningen was de snowboard wereldcup in het 2003.

Funparken in het Sauerland

Het Postwiesen skigebied Neuastenberg en het skiliftcarrousel Winterberg biedt voor snowboarders twee professionele funparken met gemarkeerde en verlichte obstakels. Twee kickerlines, wave-box, straight-rail, flat-box, brede golven en meer zorgen hier voor actie. Hoogtepunten van het seizoen in de Wintersport Arena Sauerland is het bezoek van de Chill and Destroy Tour, die hier het park.

Het skigebied Willingen, het skicarrousel Altastenberg, de Snow World Züschen en het Wintersportpark Sahnehang zijn ook gebieden waar de rides het proberen waard zijn. Jammer genoeg beschikken niet alle pistes over een eigen liftinstallatie, zodat er ook weleens moet worden geklommen. In een wondermooi middelgebergtelandschap kan het klimmen de inspanning waard zijn, als men veraf van de drukte de perfecte afdaling zoekt.

Events en après-ski in het Sauerland

Natuurlijk zijn er ook hier in het Sauerland, niet ver van het Ruhrgebiet vandaan, Hüttengaudi met winterpanorama, stevige kost op het zonneterras en parties die het herinneren waard zijn. De hele winter door zijn er in de Wintersport Arena Sauerland talrijke sport-, fun- of muziekevenementen. Wie toch verder wilt, is met de auto binnen korte tijd in Dortmund, Kassel, Bochum of Düsseldorf.

  • WinterTrex NL