Harz

Snowboarden in de Harz – wintersport voor genieters

In de Harz wordt de kwaliteit van de wintersport niet gekenmerkt door hoogtemeters of pistelengte. Het noordelijkste Mittelgebirge lokt met brede afdalingen en kronkellige paden, het biedt een betoverend landschap met kleine middeleeuwse steden, die de bezoeker uitnodigen om te dromen. In de Harz klopt het gezamelijke pakket van snowboardplezier, natuurbelevenis en toeristisch aanbod. Steden zoals St. Andreasberg, Clausthal-Zellerfeld of Braunlage bieden een goede verbinding met de verschillende ski- en snowboardgebieden. Met de auto of bus komt men binnen enkele minuten tot op de piste.

Afdalingen voor beginners en profs

Wie denkt dat er op de gemiddeld op 900 meter hoogte gelegen pistes in de Harz enkel oefenhellingen voor families en beginners zijn, vergist zich. Wie bijvoorbeeld de hexenrit in Braunlage heeft uitgeprobeerd, zal begrijpen dat er ook in de Harz, de een en andere uitdaging te overwinnen is. De Sonnenberg biedt voor freestylers een eigen funpark, waar boxen, rails en kickers op de snowboarders wachten. In de Boardertown 667 Harz, die in het Ski-Alpinum Schulenberg gelegen is, wacht een van de meest wilde snowboarderpistes van de gehele Harz- De Olympia-afdaling is met een lengte van 1.200 meter en de moeilijkheidsgraad blauw/rood net zo geliefd als de met 600 meter iets kortere zwarte slalompiste. De langste afdaling in de Harz is met 5 kilometer de Sögdingsabfahrt in Braunlage, die voor genieter ideaal is.

De Harz biedt in de winter goede sneeuwverhoudingen. De belangrijkste afdalingen in Bad Sachsa, Braunlage, Hahneklee, Hohegeiß, Schulenberg, Sonnenberg en St. Andreasberg beschikken allemaal over sneeuwinstallaties, zodat ook met slecht weer, ongehinderd sneeuwplezier mogelijk is.

De romantiek van de Harz

Op de wandelwegen van de Harz vindt men tot vandaag nog geheimzinnige kastelen. Kleine besneeuwde paden leiden naar deze betoverende oorden. Het Waldgebirge rondom de Brocken, de hoogste berg in de Harz, vertelt zijn eigen verhaal. De kleine meren en rivieren in de Harz dragen een deel bij aan de mooiste Duitse vakantiegebieden. Ook op culinair gebied kan men zich in de Harz prima laten verwennen. Als beroemd ontspanningsgebied is men aan de toeristen gewend en kent de wensen van de gasten.

  • WinterTrex NL