Berchtesgadener Land

De parel van de Alpen

In het zuidelijkste punt van Bayern ligt een bergwereld die men uit honderden kan herkennen. Aan de voet van de markante bergformaties van de Watzmann op 2.700 meter hoogte wachten een waar natuurparadijs, romantische stadjes en typisch Beierse gastvriendelijkheid. Het Berchtesgadener Land toont echter pas in de winter zijn echte gezichten gehuld in een witte pracht en klaar voor heel wat actie op de piste.

Veelzijdigheid op meer dan 60 pistekilometer

Het Berchtesgadener Land biedt zes ski- en snowboardgebieden. Jenner-Königssee, de Götschen-ski-arena, de skigebieden Gutshof, Hochschwarzeck, Rossfeld en Zinken zijn winterparadijzen met individuele charme en verschillende aspecten van de wintersport. Wie rustige afdalingen met de familie wil verkennen, is in Rossfeld of Hochschwarzeck op de juiste plaats. Veeleisende boarders en skiërs vinden in Götschen en Jenner hun pistegeluk, hier wacht een van de langste afdalingen van de Oost-Alpen op uw 5 km lange ontdekkingstocht. Het skigebied Götschen beschikt over 9 pistekilometer waarvan 3,7 kilometer op een zwarte piste met een hoge moeilijkheidsgraad. Hier vinden boarders een 120 m lange halfpipe en een funpark. In Rossfeld staat een mini snowpark klaar, net als 10 eerder gemakkelijke pistekilometer, die ideaal voor beginners geschikt zijn.

Wintersport tussen 600 en 1.874 m hoogte

Het Berchtesgadener Land biedt een winters totaalpakket. Heerlijke alpenpanorama’s, meer dan 60 afdalings- en 100 loipekilometer en interessante mogelijkheden voor snowboarders. Funsport zoals snowbiking, snowtubing en pistenjacht met de minibobslee kan in Berchtesgadener van dicht ontdekt en beleefd worden. Natuurrodelbanen, sneeuwschoenwandelingen of ijsstokschieten zijn andere klassiekers van het skigebied. Winterromantiek komt ten laatste bij een wandeling door het natuurpark of een nachtelijke afdaling opzetten.

Goede pistecondities – sneeuwkanonnen en sneeuwsproeiers zorgen ervoor dat het niet aan witte pracht ontbreekt. Tot de moderne infrastructuur van de skigebieden in Berchtesgadener Land behoren ook talrijke liftinstallaties en de typische berghutten die met lokale gerechten uitnodigen tot ontspannen. Après-ski is hier geen onbekend woord!

  • WinterTrex NL