Beierse Alpen

Snowboardparadijs voor boarders met hoge verwachtingen

De Beierse Alpen behoren tot de meest geliefde vakantiegebieden voor skiërs en snowboarders. Hier ligt op 2.962 meter hoogte, het hoogste skigebied op de Zugspitze: het enige gletsjergebied van Duitsland. Een fantastisch uitzicht vanaf de hoogste berg van de Beierse Alpen en een sprookjesachtig winterlandschap zijn reden genoeg om de over 200 pistekilometer en meer dan 100 liftinstallaties met het snowboard te bezoeken.

Mit het snowboard op de Zugspitze en naar Oberstdorf

Voor alle freestylers is het Zugspitzplatt bij Garmisch-Partenkirchen een belangrijk gebied in de winter. Met zes liften gaat u tot op een hoogte van meer dan 2.700 meter, waar het „Terrain Park Zugspitze“ is gelegen. Dit is een kilometer lang en behoort toe aan de gedeeltes kicker en rails. De vele sportieve mogelijkheden en de ontspannen sfeer van dit gebied zijn ondertussen bij snowboarders en freeriders bekend. Hier komt de scene samen en ontmoeten de profs elkaar om van de winter te genieten.

Het wereldkampioenschap skiën en veel snowboardevents lokken de gasten niet enkel naar Garmisch-Partenkirchen, maar ook naar het westelijk gelegen skigebied Oberstdorf. Hier zijn er enkele paradijzen voor boarders, zoals het Almdudler Fellhornpark, het Crystal Ground of het Easy Funpark bij de Söllereck. Buckel en jumps wisselen zich in de gebieden rondom de nebelhorn en de Fellhorn met steile bochten af en zorgen dat de vakantie een echte belevenis wordt.

Korte wegen, goed eten en coole feestjes

In de restaurants en de clubs van de Beierse Alpen vieren inheemse en gasten samen. Hartige Beierse of internationale gerechten, Weißbier, wijn en Schnaps zorgen samen met veel livemuziek voor een prima humeur en echte feestsfeer. Omdat alle skigebieden goed per auto bereikbaar zijn, kunnen tijdens een vakantie in de Beierse Alpen makkelijk daguitstapjes naar andere gebieden worden gemaakt. Er bestaat één skipas voor meer dan 200 pistekilomer en 95 liftinstallaties, die allemaal binnen korte tijd te bereiken zijn

  • WinterTrex NL