Allgäu

Het grootste sneeuwparadijs van Duitsland

Het gebied van de unieke Alpen van het Allgäu loopt van Füssen tot aan de Bodensee en van Memmingen tot aan Mittelberg. Toeristen en sporters vinden de hele winter door en tot diep in de lente veel sneeuw en ideale omstandigheden voor elk soort van wintersport. Het Allgäu is het grootste skigebied van Duitsland, het loopt nog ver Tirol naar binnen en trekt mensen uit de hele wereld aan. Bekende gebieden zoals de Nebelhorn, de Hornbachketter of het meest zuidelijke punt van Duitsland, de Haldenwanger Eck, bieden veel plezier en actie voor snowboarders en skiërs. De toestand van alle pistes is perfect, de meest moderne liftinstallaties en spannende funparks behoren toe aan de standaard van het Allgäu.

500 pistekilometer, funparks en freerides

Bij snowboarders komt in het Allgäu beslist geen verveling op. Bekende skigebieden zoals Immenstadt, Buchenberg, Oberstdorf, Kleinwalsertal, Bolsterlang, Oberjoch, Pfronten, Tegelberg en Nesselwang bieden ideale omstandigheden en veel actie voor snowboarders. Van familievakantie tot freeride, in de Alpen van het Allgäu vindt ieder precies wat hij zoekt. Meer dan 200 liften brengen de vakantiegangers snel of hoogtes van meer dan 2.000 meter.

Typisch voor het Allgäu is de veelzijdigheid van het wintersportaanbod. Van oefenhellingen tot aan de wereldcupafdaling vindt hier iedere sporter de juiste piste. Skigebieden zoals Oberstaufen, de Hörnergruppe, Grünten of Grasgehren zijn niet te groot en allemaal goed met elkaar verbonden. Voor het indrukwekkende panorama van de Alpen van het Allgäu wordt elke rit een belevenis.

Events en après-ski

In het Allgäu zijn de hele winter door veel bekende profs en vrijetijdssporters te vinden, want snowboardevents in het Allgäu vinden internationale erkenning. De vele hutten, bars en Gaststätten in het Allgäu nodigen hun gasten uit. Hier kan men van culinaire heerlijkheden genieten, bij de wellness ontspannen of contacten leggen. Populaire après-skifeestjes zijn er in het Allgäu dag en nacht – wie dansen en feesten wil, zal beslist niet lang alleen zijn.

  • WinterTrex NL