Gebieden Duitsland

Rookie of pro, ook in Duitsland zijn er enkele gebieden waar men uitstekend kan snowboarden. Een voorbeeld: het snowpark in Spitzingsee, bij de Nordhanglift die is gelegen bij de benedenste Firstalm, biedt 6-8 kickers, 5 rails, 3 boxes evenals talrijke andere obstakels die het hartje van de snowboarder sneller laten slaan.

Of verbeter je skills in de skigebieden van het Allgäu, bijvoorbeeld in Oberstdorf. In en rondom het oord worden veel mogelijkheden tot snowboarden geboden. Het Fellhornpark bijvoorbeeld overtuigt met talrijke kickers, rail lines alsook een kidspark voor de kleintjes. In totaal biedt het Allgäu meer dan 200 liften en bergliften, dus prima omstandigheden om een geslaagde dag op het board te beleven.

Een ander gebied, dat beslist geen snowboarder koud zal laten, vinden jullie in de Beierse Alpen. Het snowpark in Spitzingsee hebben wij al genoemd, een ander uitstekend gebied om te snowboarden is het gebied op de Zugspitze. In het „Terrain Park Zugspitze“ op een hoogte van 2700 meter kan men zich op talrijke kickers, rollers en step-ups van verschillende groottes uitleven. Voor beginners is er een speciaal gedeelte om te oefenen.

Tevens introduceren wij aan jullie de skigebieden in Duitsland van het Berchtesgadener Land, de Harz, het Sauerland evenals het Westallgäu. Waar kan er bijzonder snel worden gesnowboard, waar liggen de halfpipes en de funparks? Wij vertellen het aan jullie!

  • WinterTrex NL